21. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné rizoto s kousky kuřecího masa a hráškem. Tento recept je skvělou volbou pro rychlou a chutnou večeři plnou lahodných chutí. Sledujte jednoduchý postup a připravte si lahodné rizoto s kuřecím masem a hráškem již dnes!
Suroviny
- 250g rýže
- 400g kuřecího masa
- 200g hrášku
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 800ml kuřecího vývaru
- 100ml bílého vína
- sůl, pepř
- pažitka na ozdobení
Postup
- Nejprve si připravíme vývar – necháme ho vařit a v něm uvaříme kuřecí maso, poté maso vyndáme a necháme vývar stranou.
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a restujeme na něm nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso a restujeme ho s cibulí, přidáme prolisovaný česnek.
- Přidáme rýži a necháme ji krátce osmažit, zalijeme bílým vínem a necháme vypařit.
- Postupně přiléváme vývar, aby se rýže postupně vařila a nabobtnala.
- V samém závěru přidáme hrášek a necháme chvíli vařit do změknutí hrášku.
- Případně dochutíme solí a pepřem a ozdobíme nasekanou pažitkou.