21. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Veganský guláš s batáty.
zdroj: Recepty 24/7

Veganský guláš s batáty je lahodná a zdravá alternativa k tradičnímu guláši. Tento plný chuti pokrm kombinuje sladkou chuť batátů s bohatou omáčkou plnou zeleniny a exotických koření. Recept je snadno připravitelný a určitě potěší jak milovníky rostlinné stravy, tak i ty, kteří hledají nové kreativní varianty tradičních jídel. Vyzkoušejte tento veganský guláš s batáty a nadchněte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 2 batáty
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 brambory
  • 1 paprika
  • 400g nakrájených rajčat
  • 1 plechovka cizrny
  • 2 lžíce sladké papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté skořice
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Oloupejte a nakrájejte batáty, cibuli, mrkev, brambory a papriku na menší kousky.
  2. Na pánvii rozpálte olej a osmahněte cibuli.
  3. Přidejte batáty, mrkev, brambory a papriku a smažte je asi 5 minut.
  4. Přidejte nakrájená rajčata, cizrnu a koření (sladkou papriku, kmín, skořici, sůl a pepř) a poduste do měkka.
  5. Zkontrolujte chuť a přidejte další koření podle potřeby.
  6. Přiklopte poklicí a nechte provařit asi 20 minut na mírném ohni.
  7. Podávejte teplý guláš s batáty s chlebem nebo rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *