21. 6. 2024
Autor: Roman Žák
Kuřecí fricasée s houbami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné recept na kuřecí fricasée s houbami, které spojují chuťové vlastnosti jemného kuřecího masa s aromatickou houbou. Tento tradiční francouzský pokrm je jednoduchý na přípravu a skvěle se hodí jako hlavní chod k obědu nebo večeři. Podívejte se na náš krok za krokem návod a nechte se inspirovat!

Suroviny

  • 4 kuřecí stehna
  • 200g žampiónů
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 400ml kuřecího vývaru
  • 200ml smetany ke šlehání
  • sůl, pepř, tymián

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte máslo.
  2. Přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a česnek a chvilku osmahněte.
  3. Přidejte nakrájená kuřecí stehna a osmažte je z obou stran dozlatova.
  4. Přisypte hladkou mouku a promíchejte.
  5. Postupně přilijte kuřecí vývar a za stálého míchání přiveďte k varu.
  6. Přidejte na plátky nakrájené žampióny, sůl, pepř a tymián.
  7. Na mírném plameni vařte cca 20 minut, dokud kuřecí maso není měkké.
  8. Přidejte smetanu ke šlehání a nechte provařit dalších 5 minut.
  9. Podávejte s rýží nebo bramborami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *