21. 6. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné recept na kuřecí fricasée s houbami, které spojují chuťové vlastnosti jemného kuřecího masa s aromatickou houbou. Tento tradiční francouzský pokrm je jednoduchý na přípravu a skvěle se hodí jako hlavní chod k obědu nebo večeři. Podívejte se na náš krok za krokem návod a nechte se inspirovat!
Suroviny
- 4 kuřecí stehna
- 200g žampiónů
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 400ml kuřecího vývaru
- 200ml smetany ke šlehání
- sůl, pepř, tymián
Postup
- Na pánvi rozehřejte máslo.
- Přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a česnek a chvilku osmahněte.
- Přidejte nakrájená kuřecí stehna a osmažte je z obou stran dozlatova.
- Přisypte hladkou mouku a promíchejte.
- Postupně přilijte kuřecí vývar a za stálého míchání přiveďte k varu.
- Přidejte na plátky nakrájené žampióny, sůl, pepř a tymián.
- Na mírném plameni vařte cca 20 minut, dokud kuřecí maso není měkké.
- Přidejte smetanu ke šlehání a nechte provařit dalších 5 minut.
- Podávejte s rýží nebo bramborami.