21. 6. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Ceviche z bílého rybího masa
zdroj: Recepty 24/7

Zamilujte si osvěžující lahůdku s ceviche z bílého rybího masa, které je vhodné pro milovníky rybích pokrmů. Nechte se okouzlit exotickou chutí tohoto tradičního peruánského jídla, které skvěle ladí s limetkovou šťávou, cibulí a čerstvou zeleninou. Podávejte jako lehký oběd nebo osvěžující předkrm. S námi se naučíte, jak připravit skvělou pochoutku, která oslní vaše chuťové buňky. Buďte na přípravu ceviche připraveni!

Suroviny

  • 500 g bílého rybího masa (např. treska, platýs)
  • 3 limetky
  • 1 červená cibule
  • 1 jalapeňo paprička
  • 1 čerstvá papája
  • Čerstvá koriandr
  • Sůl a pepř
  • Olive oil

Postup

  1. Nařežeme rybu na menší kostky a vložíme do misky.
  2. Limetky vymačkáme do misky s rybou, aby ryba byla ponořená v šťávě z limetek. Necháme marinovat alespoň 30 minut.
  3. Cibuli nakrájíme na tenké plátky, jalapeňo papričku zbavíme semínek a nakrájíme na malé kousky.
  4. Papáju oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky.
  5. K rybě přidáme cibuli, jalapeňo papričku, papáju a nasekaný koriandr. Dochutíme solí, pepřem a trochou olivového oleje.
  6. Podáváme svěží, ideálně s nachos či topinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *