21. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Indonéský národní pokrm nasi goreng je oblíbená směs smažené rýže s vejci, zeleninou a masem. Vyzkoušejte tento lahodný a pikantní recept doma a ochutnejte tradiční indonéskou kuchyni!
Suroviny
- 400g vařeného rýže
- 2 lžíce oleje
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 cibule, nasekaná
- 100g kuřecího masa, nakrájeného na kousky
- 2 vajíčka
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce kečupu
- 1 lžička cukru
- 1 rajče, nakrájené na kousky
- 100g krevet
- na ozdobení: nakrájená zelená cibule, strouhaný kokos
Postup
- Na rozpáleném oleji osmahneme česnek a cibuli.
- Přidáme kuřecí maso a smažíme dozlatova.
- Přidáme vařenou rýži a promícháme.
- Přidáme sójovou omáčku, kečup, cukr, rajče a krevety. Dobře promícháme.
- Vytvoříme důlek uprostřed směsi a rozklepneme do něj vajíčka. Osmahneme dohromady.
- Po uvaření posypeme nakrájenou zelenou cibulí a strouhaným kokosem.
- Nasi goreng je připraven k podávání!