Připravte⁢ si lahodnou italskou pastu Penne⁣ alla puttanesca s pikantní omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a sardinek. Tento jednoduchý recept zaručeně potěší vaše chuťové⁤ buňky! Sledujte postup krok za krokem a nechte se unést vůní a chutí Středomoří.

Suroviny

  • 400g⁣ penne těstovin
  • 400g oloupaných‌ a nasekaných rajčat
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžička sušeného oregána
  • 1 lžička ⁣chilli papriček
  • 50g‌ kaparů
  • 50g černých⁣ oliv
  • 4‍ lžíce⁢ olivového olej
  • sůl⁤ a pepř‌ podle chuti

Postup

  1. V ​hrnci uvařte penne těstoviny⁣ podle návodu na ⁢obalu. Poté ⁢je odceděte.
  2. Na ‌pánvi rozehřejte ⁤olivový olej a osmahněte na něm nasekaný česnek, sušený oregáno a chilli papričky.
  3. Přidejte oloupaná rajčata, kapary a olivy. Vařte ‌asi 10 minut, dokud rajčata nezměknou.
  4. Přidejte odceděné penne do pánve s ⁣omáčkou a ⁤promíchejte. Dochutíme solí ⁣a pepřem podle chuti.
  5. Suroviny necháme provařit spolu asi ​2 ‍minuty a pak můžeme podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *