21. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Omáčka kacang je sladko-pikantní omáčka s arašídovým máslem, která skvěle ladí s křupavými smaženými nudlemi. Tento recept je rychlý a jednoduchý způsob, jak si dopřát lahodné asijské chuťové dobrodružství přímo v pohodlí vaší kuchyně. Vyzkoušejte ho ještě dnes a nadchněte své chuťové pohárky!
Suroviny
- 200g snaživých smažených nudlí
- 2 lžíce kacangové omáčky
- 1 červená paprika nakrájená na proužky
- 1 cibule nakrájená na plátky
- 2 stroužky česneku nakrájené na plátky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička chilli omáčky (dle chuti)
- 1 lžíce oleje
Postup
- Nejprve si připravte všechny suroviny.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli a česnek dozlatova.
- Přidejte nakrájenou papriku a osmažte ji do změknutí.
- Přidejte snaživé smažené nudle a za stálého míchání je osmažte krátce.
- Přilijte sójovou omáčku, kacangovou omáčku, mletý zázvor a chilli omáčku.
- Dobře promíchejte a nechte omáčku provařit asi 5 minut.
- Hotovou omáčku podávejte teplou s posypem nasekanou petrželkou nebo sekaným koriandrem.