21. 6. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte domácí recept na lahodné argentinské empanadas plné bohaté masové nádivky. Tento křupavý a chutný pokrm se stane oblíbenou volbou pro celou rodinu, ať už na večeři nebo jako občerstvení. Sledujte recept a vytvořte si své vlastní dobroty plné argentinského kouzla.
Suroviny
- 500g mletého masa (hovězí nebo vepřové)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika (červená nebo žlutá)
- 1 rajče
- olivový olej
- sůl, pepř, paprika, kmín
- těsto na empanadas (můžete si připravit domácí nebo koupit hotové)
- 1 vejce (na potření)
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli, česnek a papriku.
- Přidejte mleté maso a důkladně osmahněte.
- Přidejte na kostičky nakrájené rajče a dochuťte solí, pepřem, paprikou a kmínem.
- Nechejte nádivku vychladnout.
- Rozválejte těsto na empanadas a vykrájejte z něj kruhy.
- Na každý kruh dejte lžíci nádivky a zavřete je do tvaru půlměsíce.
- Okraje empanadas přehněte a zatlačte vidličkou.
- Vaječným bílkem potřete empanadas a dejte péct do předehřáté trouby na 180°C asi 20 minut nebo dokud nejsou zlatavé.
- Podávejte teplé a můžete je doplnit pikantní omáčkou.