21. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento recept na lahodné italské masové ravioli s rajčaty! Naše tradiční domácí těsto naplněné pikantní směsí mletého masa, bylinek a sýra se zalije bohatou rajčatovou omáčkou a posype se čerstvým bazalkou. Skvělá kombinace chutí, která vaše chuťové buňky rozhodně potěší.
Suroviny
- 500g hovězího mletého masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 plechovka krájených rajčat
- čerstvý bazalkový list
- olivový olej
- soľ, pepř
- hotové těsto na raviole
Postup
- Na pánvi osmažte cibuli a česnek na olivovém oleji.
- Přidejte hovězí mleté maso a opékejte, dokud nebude uvařené.
- Přidejte krájená rajčata a bazalkový list. Zamíchejte a nechte vařit asi 10 minut.
- Vodu osolte a přiveďte k varu. V ní uvařte ravioli podle pokynů na obalu.
- Hotové ravioli sceďte a podávejte s masovou omáčkou. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.