21. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Telecí ragú se slaninou je bohaté a chutné jídlo, které jistě potěší každého milovníka dobrého jídla. Tento recept kombinuje lahodnou slaninu s měkkým a šťavnatým telecím masem, které se dusí v aromatické omáčce. Vyzkoušejte tento lahodný recept a užijte si skvělou chuť!
Suroviny
- 600g telecího masa
- 100g slaniny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 2 stonky celeru
- 400g rajčat z plechovky
- 250ml hovězího vývaru
- čerstvá petrželka
- sůl, pepř, olej
Postup
- Na lžíci oleje osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu a vyndáme ji z hrnce.
- Do stejného hrnce přidáme na kostky nakrájené telecí maso a opékáme dozlatova.
- Přidáme na drobno nakrájenou cibuli, česnek, mrkev a celer a dusíme 10 minut.
- Přidáme rajčata z plechovky, zalijeme vývarem a přidáme osmaženou slaninu.
- Pokrm dusíme na mírném plameni asi 2 hodiny, až masa změkne.
- Přidáme nasekanou petrželku a dochutíme solí a pepřem.
- Servírujeme s rýží nebo bramborami.