21. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi, korejský fermentovaný zelí
zdroj: Recepty 24/7

Získejte recept na tradiční korejské kimchi, které je bohaté na probiotika a má intenzivní chuť. Naučte se, jak doma snadno vyrobit toto kyselé a pikantní fermentované zelí. Vyzkoušejte recept na kimchi a dopřejte si lahodnou a zdravou pochoutku plnou vitamínů a minerálů. Sledujte postup a připravte si korejskou specialitu plnou chutí a vůně.

Suroviny:

  • 1 hlávka čínského zelí
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 kousek zázvoru (asi 5 cm)
  • 3 lžíce koření kimchi (guchugaru)
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce soli
  • 1 šálek vody

Postup:

  1. Čínské zelí nakrájejte na menší kusy a posolte, nechte odležet cca 1 hodinu.
  2. Cibuli nakrájejte na tenké plátky, česnek a zázvor najemno nasekejte.
  3. V misce smíchejte koření kimchi, rybí omáčku, cukr a vodu.
  4. Zelí opláchněte pod tekoucí vodou a nechte okapat.
  5. V míse smíchejte zelí s cibulí, česnekem, zázvorem a směsí koření.
  6. Přendejte do skleněné nádoby, dobře zatlačte a uzavřete víčkem.
  7. Nechejte fermentovat při pokojové teplotě 2-3 dny a poté uložte do lednice. Po 1-2 týdnech je kimchi hotové k jídlu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *