21. 6. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Argentinské empanady s masovou nádivkou.
zdroj: Recepty 24/7

Argentinské empanady s masovou nádivkou jsou lahodné a populární jídlo z Argentiny. Tato tradiční chuťová lahůdka se vyznačuje křehkým těstem a pikantní nádivkou z masa. Naučte se, jak je jednoduše a rychle připravit doma a užijte si autentickou argentinskou chuť přímo z pohodlí vaší kuchyně.

Suroviny

  • 500 g hovězího masa
  • 1 cibule, nasekaná na drobné kousky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 rajče, nasekané
  • 1 paprika, nasekaná
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička kmínu
  • sůl a pepř podle chuti
  • pecivo na empanady

Postup

  1. Na pánvi osmahneme maso spolu s cibulí a česnekem, dokud není maso propečené.
  2. Přidáme rajče, papriku, mletou papriku, kmín, sůl a pepř. Vaříme asi 15 minut, dokud je směs zcela hotová.
  3. Na plech rozprostřeme těsto na empanady a naplníme ho připravenou masovou směsí.
  4. Zabalíme empanady a zapečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 20 minut, dokud nejsou empanady zlatavé.
  5. Hotové argentinské empanady podáváme teplé. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *