21. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Kuřecí piccata s kaparouvyrempom
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí piccata s kaparouvyrempom je italské pokrm,⁢ kterým okouzlíte své chuťové buňky. Kuřecí plátky jsou osmahnuté v másle a olivovém oleji a podávané s lahodnou omáčkou z bílého⁣ vína, citronu, kaparů a čerstvé nasekané petržele. Skvělá kombinace chutí, které si zamiluje celá rodina! Sledujte náš recept a připravte si lahodnou kuřecí piccatu ⁣s kaparouvyrempom doma.

Suroviny:

  • 4 kuřecí prsní řízky
  • 1/2 šálku hladké mouky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1‌ šálek kuřecího vývaru
  • 1/4 šálku⁤ bílého vína
  • 2 lžíce kaparů
  • 2 ⁣lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce másla
  • sůl a pepř ⁤podle chuti
  • čerstvá petrželka na ozdobení

Postup:

  1. Prsní řízky naklepeme do tloušťky cca ‍1 cm a osolíme a opepříme ⁣z obou stran.
  2. Obalíme je v mouce a zatřeme přebytečnou mouku.
  3. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a smažíme řízky z obou stran‌ do zlatova.
  4. Přidáme⁤ kuřecí vývar, víno, kapary a citronovou šťávu. Povaříme⁣ do zhoustnutí‌ omáčky.
  5. Přidáme máslo a promícháme do‌ omáčky.
  6. Omáčkou zalijeme kuřecí řízky a necháme chvíli provařit.
  7. Podáváme posypané nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *