21. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Kuřecí piccata s kaparouvyrempom je italské pokrm, kterým okouzlíte své chuťové buňky. Kuřecí plátky jsou osmahnuté v másle a olivovém oleji a podávané s lahodnou omáčkou z bílého vína, citronu, kaparů a čerstvé nasekané petržele. Skvělá kombinace chutí, které si zamiluje celá rodina! Sledujte náš recept a připravte si lahodnou kuřecí piccatu s kaparouvyrempom doma.
Suroviny:
- 4 kuřecí prsní řízky
- 1/2 šálku hladké mouky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 šálek kuřecího vývaru
- 1/4 šálku bílého vína
- 2 lžíce kaparů
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce másla
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá petrželka na ozdobení
Postup:
- Prsní řízky naklepeme do tloušťky cca 1 cm a osolíme a opepříme z obou stran.
- Obalíme je v mouce a zatřeme přebytečnou mouku.
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a smažíme řízky z obou stran do zlatova.
- Přidáme kuřecí vývar, víno, kapary a citronovou šťávu. Povaříme do zhoustnutí omáčky.
- Přidáme máslo a promícháme do omáčky.
- Omáčkou zalijeme kuřecí řízky a necháme chvíli provařit.
- Podáváme posypané nasekanou petrželkou.