21. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlíky se zelím a klobásou
zdroj: Recepty 24/7

⁤ Šťavnaté domácí knedlíky plné⁢ chutné​ klobásy a jemného zelí. Tento tradiční český pokrm je oblíbený pro ‌svou jednoduchost a výbornou chuť. Vyzkoušejte tento recept ⁣a⁢ udělejte si⁢ lahodné​ jídlo na oběd⁢ nebo ⁣večeři!

Suroviny:

  • 500g ‌brambor
  • 200g mouky
  • 1 ⁢vejce
  • 1/2 lžičky soli
  • 400g kysaného⁢ zelí
  • 200g klobásy
  • olej na⁣ smažení

Postup:

  1. Oloupejte brambory, uvařte je ve větším hrnci osolené vody a poté je sceďte.
  2. Uvařené brambory rozmačkejte ⁢do hladké kaše.
  3. Přidejte mouku, ⁢vejce a sůl a ⁤hněťte těsto, dokud nezačnou vznikat knedlíky.
  4. V menším hrnci zpěňte olej a na něm osmahněte nakrájenou klobásu.
  5. Přidejte kysané zelí a smažte,​ dokud ‌zelí změkne.
  6. V hrnci s osolenou vodou uvařte knedlíky a ‍po uvaření je sceďte.
  7. Na ⁣talíři podávejte knedlíky⁤ se ⁢zelím​ a klobásou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *