21. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodné kuřecí tajine s citrony, který vás okouzlí svou kombinací křupavého masa, osvěžujících citrusových plodů a exotických koření. Připravte si tuto tradiční marockou specialitu a dopřejte si chuť Orientu přímo z pohodlí vaší kuchyně. Není nic jednoduššího než uvařit tuto lahůdku, která se skvěle hodí pro rodinné i sváteční večeře. Sledujte náš recept a staňte se mistrem tajine!
Suroviny
- 4 kusy kuřecích stehenních čtvrtí
- 2 středně velké cibule, nakrájené na plátky
- 4 středně velké brambory, oloupané a nakrájené na kousky
- 2 citrony, nakrájené na plátky
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- olivový olej
- sůl a pepř
- čerstvá petrželka na ozdobu
Postup
- Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a osmažte cibuli se česnekem, dokud cibule nezezloutne.
- Přidejte kuřecí stehna a osmažte z obou stran dozlatova.
- Přidejte kurkumu, koriandr, kmín a papriku a promíchejte.
- Přendejte kuřecí maso a cibuli do tajine poklice.
- Přidejte nakrájené brambory a citrony.
- Pokud je třeba, podlijte trochou vody.
- Pokličku na tajine uzavřete a dejte péct do trouby předehřáté na 180°C na cca 45-60 minut, dokud není maso měkké.
- Před podáváním posypte nasekanou petrželkou.