21. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné parmazánové risotto s hříbky, které vás okouzlí svou krémovou texturou a bohatou chuťou. Tento recept je ideální volbou pro milovníky italské kuchyně i houbových pokrmů. S jemným parmezánem a lahodnými hříbky si pochutnáte na skvělém jídle plném chuti a aromatu. Zkuste ho připravit doma a uvidíte, jak rychle se stane oblíbenou dobrotou pro celou rodinu!
Suroviny
- 200 g arborio rýže
- 1 cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 600 ml zeleninového vývaru
- 100 g sušených hříbků
- 50 g strouhaného parmazánu
- špetka soli a pepře
- čerstvá petrželka na ozdobu
Postup
- Nejprve si dejte sušené hříbky namočit do teplé vody a nechte je nabobtnat.
- Cibuli nakrájejte na jemno a osmažte na olivovém oleji ve velkém hrnci.
- Přidejte arborio rýži a restujte ji, dokud není sklenutá.
- Postupně přilévejte zeleninový vývar a krátce promíchejte.
- Po 15 minutách vaření přidejte namočené hříbky a vařte ještě asi 5 minut.
- Přidejte strouhaný parmazán a dobře promíchejte.
- Po dokončení vaření osolte, opepřete a můžete podávat posypané nasekanou petrželkou.