21. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Jehněčí Tajine s kořením.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné jehněčí Tajine s kořením, které vám rozhodně zahřeje duši i tělo. Tento tradiční arabský pokrm je plný exotických dochucovadel a jemně kořeněný, ideální pro milovníky pikantních chutí. Připravte si ho doma a užijte si autentický kulinářský zážitek plný aroma.

Suroviny

  • 500g jehněčího masa nakrájeného na kostičky
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 mrkve nakrájené na kolečka
  • 2 brambory nakrájené na kostičky
  • 100g sušených meruněk
  • 100g oloupaných mandleí
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého skořice
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého kardamomu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi si naolejte olivový olej a zahřejte ho.
  2. Přidejte nakrájené jehněčí maso a opečte ho dozlatova.
  3. Přidejte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a restujte do měkkého.
  4. Přidejte všechny koření (skořici, koriandr, kurkumu, kardamom), sůl a pepř a promíchejte.
  5. Přidejte nakrájené mrkve, brambory, meruňky a mandle a zalijte vodou tak, aby bylo všechno ponořené.
  6. Poduste pod pokličkou cca 1,5 hodiny na mírném ohni, občas promíchejte.
  7. Pokud je omáčka příliš řídká, můžete ji zahustit trochou mouky rozmíchanou ve vodě.
  8. Podávejte s plátky čerstvého chleba nebo couscousem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *