21. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodné pečené vepřové krkovici s domácím knedlíkem. Tento tradiční český pokrm je skvělou volbou pro rodinnou nedělní večeři nebo sváteční oběd. S jednoduchým postupem a chutnými surovinami si pochutnáte na lahodném jídle, které potěší celou rodinu. Zkuste náš recept ještě dnes!
Suroviny
- 1 kg vepřové krkovice
- sůl
-
-
-
-
Postup
- Nejprve si připravíme maso - očistíme ho a osolíme, opepříme, okmínujeme a opepříme majoránkou.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, česnek prolisujeme.
- Vložíme maso do pekáče, přidáme cibuli, česnek a zalijeme vodou a olejem.
- Hrnec přiklopíme a vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 180 °C asi 2 hodiny.
- Maso otočíme a pečeme dozlatova.
- Mezitím si připravíme knedlíky dle libosti.
- Pokrájíme maso na plátky a podáváme s knedlíkem a zeleninovým salátem.