20. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Pho bo – polévka s hovězím masem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou vietnamskou polévku Pho bo s hovězím masem. Tento tradiční recept je plný exotických chutí a aromatických koření. Podívejte se, jak snadno si můžete připravit tuto lahodnou a zdravou polévku doma.

Suroviny

  • 400g hovězího masa (může být z hovězího krku nebo roštěnce)
  • 400g rýže pho
  • 1 cibule
  • 4 hřebíčky
  • 4 kuličky nového koření
  • 1 lžíce kari koření
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička čerstvé mleté černého pepře
  • 1 lžíce oleje
  • 1 limeta
  • čerstvá koriandr a hořčice

Postup

  1. Na pánvi osmažíme na suchej smaženici až do tmavej barvy, otočíme na druhú stranu a ešte pár minút pražíme
  2. Osmažené kusy mäsa vložíme do hrnca. Pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, kari korenie, hrebeňovku, nové korenie, soľ a cukor. Zalejeme 1,5 litrom vody a varíme asi 1 hodinu na miernom ohni
  3. Kým sa varí mäso, uvarte vo vode podľa návodu rýžu pho
  4. V miske zmiešame rybí omáčku, čerstvo namletý čierny čierne korenie a olej
  5. Na dno každej misky dáme porciu uvaranej ryže. Navrch zložíme kusy mäsa a cibuľu a zalejeme horúcim vývarom. Na koniec pridáme koriandr a limetku a podávame s prílohami

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *