20. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou vietnamskou polévku Pho bo s hovězím masem. Tento tradiční recept je plný exotických chutí a aromatických koření. Podívejte se, jak snadno si můžete připravit tuto lahodnou a zdravou polévku doma.
Suroviny
- 400g hovězího masa (může být z hovězího krku nebo roštěnce)
- 400g rýže pho
- 1 cibule
- 4 hřebíčky
- 4 kuličky nového koření
- 1 lžíce kari koření
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička soli
- 1 lžička čerstvé mleté černého pepře
- 1 lžíce oleje
- 1 limeta
- čerstvá koriandr a hořčice
Postup
- Na pánvi osmažíme na suchej smaženici až do tmavej barvy, otočíme na druhú stranu a ešte pár minút pražíme
- Osmažené kusy mäsa vložíme do hrnca. Pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, kari korenie, hrebeňovku, nové korenie, soľ a cukor. Zalejeme 1,5 litrom vody a varíme asi 1 hodinu na miernom ohni
- Kým sa varí mäso, uvarte vo vode podľa návodu rýžu pho
- V miske zmiešame rybí omáčku, čerstvo namletý čierny čierne korenie a olej
- Na dno každej misky dáme porciu uvaranej ryže. Navrch zložíme kusy mäsa a cibuľu a zalejeme horúcim vývarom. Na koniec pridáme koriandr a limetku a podávame s prílohami