20. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlo zelo vepřo knedlo zelo
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tradiční české ⁣jídlo „Knedlo zelo vepřo“ s tou nejlepší omáčkou! Tento‍ recept vás jistě dostane svojí chutí a jednoduchostí přípravy. Podívejte se na náš krok ⁣za krokem průvodce a uvařte si skvělou domácí večeři.

Suroviny

  • 600 g vepřového masa
  • 1 velká hlávka zelí
  • 500 g⁢ brambor
  • 2 cibule
  • olej
  • kůra z 1 citronu
  • kmín
  • sůl, ⁣pepř

Postup

  1. Na kousky nakrájejte vepřové maso a cibule.
  2. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte maso společně s ⁤cibulí.
  3. Přidejte na kostky‌ nakrájenou ⁤kůru z citronu, kmín, sůl a pepř ​podle chuti.
  4. Hlávku zelí nasekejte na jemné nudličky.
  5. Zelí ‍přidejte ‍do ‍hrnce a zalijte⁢ vodou tak, aby bylo ⁣zcela​ ponořené.
  6. Vodu osolte a duste zelí do změknutí.
  7. Brambory uvařte ve⁢ slupce a oloupejte.
  8. Brambory nakrájejte na plátky a poduste na pánvi na oleji.
  9. Vložte brambory a⁣ maso se zelím do pekáče‌ a dejte⁢ péct do ⁤trouby, ⁢dokud není vše dobře propečené.
  10. Před podáváním můžete pokrm posypat ⁤petrželkou nebo koprem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *