20. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tradiční české jídlo „Knedlo zelo vepřo“ s tou nejlepší omáčkou! Tento recept vás jistě dostane svojí chutí a jednoduchostí přípravy. Podívejte se na náš krok za krokem průvodce a uvařte si skvělou domácí večeři.
Suroviny
- 600 g vepřového masa
- 1 velká hlávka zelí
- 500 g brambor
- 2 cibule
- olej
- kůra z 1 citronu
- kmín
- sůl, pepř
Postup
- Na kousky nakrájejte vepřové maso a cibule.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte maso společně s cibulí.
- Přidejte na kostky nakrájenou kůru z citronu, kmín, sůl a pepř podle chuti.
- Hlávku zelí nasekejte na jemné nudličky.
- Zelí přidejte do hrnce a zalijte vodou tak, aby bylo zcela ponořené.
- Vodu osolte a duste zelí do změknutí.
- Brambory uvařte ve slupce a oloupejte.
- Brambory nakrájejte na plátky a poduste na pánvi na oleji.
- Vložte brambory a maso se zelím do pekáče a dejte péct do trouby, dokud není vše dobře propečené.
- Před podáváním můžete pokrm posypat petrželkou nebo koprem.