20. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Zapečená květák s křenovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se okouzlit lahodným receptem na zapečený květák s pikantní křenovou omáčkou. Tento jednoduchý a zdravý pokrm je skvělou volbou pro vegetariány i milovníky křenové chuti. Sledujte naše kroky a připravte si lahodný zapečený květák s křenovou omáčkou snadno doma!

Suroviny:

  • 1 ks květák
  • 100g strouhaného sýra
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 400ml mléka
  • 1 lžička křenové hořčice
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Květák očistíme a rozdělíme na menší růžičky.
  2. Vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme cca 5 minut, dokud květák nezměkne.
  3. Mezitím si připravíme omáčku. Na pánvi rozpustíme máslo a vmícháme hladkou mouku, necháme lehce zpěnit.
  4. Pak postupně přilijeme mléko za stálého míchání, dokud omáčka nezhoustne.
  5. Přidáme křenovou hořčici a osolíme a opepříme podle chuti.
  6. Upečený květák vložíme do zapékací mísy, zalijeme křenovou omáčkou a posypeme strouhaným sýrem.
  7. Zapékáme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 20 minut, dokud sýr nezezlátne.
  8. Hotové jídlo podáváme teplé jako hlavní chod.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *