20. 6. 2024
Autor: Roman Žák
Kančí rillettes s bagetou
zdroj: Recepty 24/7

Zkuste připravit lahodné kančí rillettes s křupavou bagetou doma! Tato tradiční francouzská pochoutka se snadno připravuje a bude skvělým přídavkem na váš stůl. Sledujte náš recept a užijte si skvělou chuť kančího masa spojenou s křupavostí domácí bagety.

Suroviny

  • 400g kančího masa
  • 200g svmělého vepřového břicha
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 1 lžíce rozmarýnu
  • 1 lžíce tymiánu
  • 200ml vývaru
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi orestujeme na kostičky nakrájené kančí maso a vepřové břicho.
  2. Přidáme nakrájenou cibuli, stroužky česneku a na kolečka nakrájenou mrkev.
  3. Přidáme rozmarýn a tymián a zalijeme vývarem.
  4. Přiklopíme poklicí a dusíme cca 2 hodiny, dokud masa není měkké.
  5. Z masové směsi uděláme rillettes – rozdrobíme maso vidličkou a promícháme se šťávou, která zůstala v pánvi.
  6. Osolíme, opepříme a necháme vychladnout.
  7. Smažíme kousky bagety na pánvi na obě strany dozlatova.
  8. Smaženou bagetu servírujeme s kančími rillettes.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *