20. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Ochutnejte lahodné klášterní tvarohové knedlíky plné ovocné nádivky. Tento tradiční český recept vás okouzlí svou jemností a sladkostí. Naučte se, jak jednoduše připravit tyto lahodné knedlíky a překvapte své blízké tímto výjimečným pokrmem.
Suroviny
- 500g tvarohu
- 2 vejce
- 200g hrubé mouky
- 4 lžíce krupicového cukru
- 1 vanilkový cukr
- sůl
- ovoce podle chuti (např. meruňky, jahody, borůvky)
Postup
- Veškeré suroviny (kromě ovoce) smíchejte v míse a vytvořte těsto. Pokud je těsto příliš lepkavé, přidejte trochu mouky.
- Těsto nechte odpočinout v chladničce minimálně 30 minut.
- Na pomoučené desce vytvarujte knedlíky a do každého přidejte kousíček ovoce.
- Knědlíky vařte ve vroucí vodě cca 10-15 minut, dokud nevyplavou na hladinu.
- Hotové knedlíky vyndejte, osušte a můžete servírovat s máslem a cukrem, popř. ovocem nebo ovocnou omáčkou.