20. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou rajčatovou polévku s luštěninami, která je plná chuti a díky obsahu bílkovin z luštěnin je také velmi výživná. Tento recept je ideální volbou pro všechny milovníky polévek a zdravé stravy. S námi si snadno připravíte skvělou domácí večeři plnou přírodních surovin. Nenechte si ujít tuto lahodnou a zdravou rajčatovou polévku s luštěninami!
Suroviny
- 500g rajčat
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400g směsi luštěnin (např. fazole, cizrna, čočka)
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička sladké papriky
- olivový olej
- sůl a pepř
Postup
- Rajčata oloupejte a nakrájejte na kousky. Cibuli a česnek nakrájejte na drobné kostičky.
- Na pánvi si rozehřejte trochu olivového oleje a osmahněte cibuli s česnekem. Přidejte rajčata a poduste chvíli.
- Přidejte směs luštěnin a zalijte zeleninovým vývarem. Poprašte kmínem a sladkou paprikou. Přiveďte k varu a nechte vařit asi 20 minut.
- Po uvaření polévku dochuťte solí a pepřem podle chuti. Podávejte teplou s křupavým chlebem.