Vyzkoušejte skvělý recept na tradiční indické jídlo – dal s intenzivními exotickými ochucením. Tento jednoduchý a chutný vegetariánský pokrm je plný aromatických koření a čerstvých bylinek, které vám rozhodně zaručí nezapomenutelný chuťový zážitek. Sledujte náš recept a dejte si exotickou chuť Indicka doma!

Suroviny

  • 1 šálek červené čočky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule, nasekaná
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžíce zázvoru, nastrouhaného
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/2 lžičky mletého skořice
  • 400g krájených rajčat z konzervy
  • 400ml kokosového mléka
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Červenou čočku propláchněte vodou a nechte stranou.
  2. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli dozlatova.
  3. Přidejte česnek, zázvor a všechny koření a restujte asi minutu, než začnou vonět.
  4. Přidejte nakrájená rajčata z konzervy a vařte asi 5 minut.
  5. Přilijte kokosové mléko a přidejte červenou čočku.
  6. Osolte a opepřete podle chuti.
  7. Nechejte vařit na mírném ohni asi 20-30 minut, nebo dokud není čočka měkká.
  8. Pokud je směs příliš hustá, přidejte trochu vody.
  9. Podávejte s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *