20. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Jehněčí kofta na špízu
zdroj: Recepty 24/7

Zkuste připravit lahodné jehněčí kofta na špízu doma! Tento tradiční recept z Blízkého východu vás okouzlí jedinečnou kombinací koření a chuti. Naučte se, jak připravit dokonale křehké a šťavnaté kofty z jehněčího masa a jak je správně grilovat na špízu. S tímto receptem si pochutnáte na autentické a lahodné jídelo přímo z domova.

Suroviny:

  • 500g jehněčího mletého masa
  • 1 cibule, jemně nasekaná
  • 2 stroužky česneku, rozmačkané
  • 1 lžíce čerstvé nasekané petržele
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky mleté papriky
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře
  • špízy na grilování

Postup:

  1. V misce smíchejte všechny suroviny a důkladně je promíchejte, aby vzniklo kompaktní těsto.
  2. Dejte těsto do lednice na minimálně 30 minut, aby se chutě prolnuly.
  3. Vytvořte malé kuličky a naneste je na špízy.
  4. Grilujte kofty na rozpáleném grilu z obou stran, dokud nejsou zlatavé a propečené.
  5. Hotové podávejte s čerstvým chlebem, zeleninovým salátem a tvarohovým dipem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *