20. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte domácí recept na lahodné italské dezertní válečky – cannoli s křehkým těstem a náplní plnou pistácií. Navodí vám chuť na sladký zážitek plný křupavosti a lahodného aroma.
Suroviny
- 200g hladké mouky
- 30g cukru
- 30g másla
- 1 vejce
- 100ml bílého vína
- 100g pistácií
- 250g mascarpone
- 50g cukru moučka
Postup
- Smíchejte mouku, cukr, máslo, vejce a víno, dokud nevytvoříte hladké těsto.
- Zabalte těsto do potravinářské fólie a nechte ho odpočinout alespoň 30 minut.
- V mezičase nasekejte pistácie a smíchejte je s mascarpone a cukrem moučka.
- Těsto rozválejte na tenký plát a vykrájejte kruhy. Překlopte kolečka těsta kolem trubičky a pečte je na 180°C, dokud nezezlátnou.
- Nechejte cannoli vychladnout a poté naplňte pistáciovou směsí.
- Cannoli můžete ozdobit strouhanou čokoládou nebo pistáciemi.