20. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodný rybí tatarák s křupavým bramborem, který vás okouzlí svou chutí i vzhledem. Kvalitní rybí maso je jemně nasekané a dochucené do perfekce, což spolu s křupavými brambory vytváří dokonalou kombinaci chutí a struktur. Vyzkoušejte tento recept a nechte se unést lahodnými pochoutkami!
Suroviny
- 350 g čerstvého lososa
- 1 avokádo
- 1 menší červená cibule
- 2 lžičky kaparů
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce worcesterové omáčky
- 1 lžička limetkové šťávy
- 1 lžička olivového oleje
- soľ, pepř
- čerstvá pažitka nebo petržel na ozdobu
- 4 středně velké brambory
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup
- Lososa nakrájejte na malé kostky a dejte do mísy.
- Avokádo oloupejte, odstraňte pecek a také nakrájejte na kostky.
- Cibuli nakrájejte na jemné kolečka a kapary nasekejte na menší kousky, přidejte k lososovi a avokádu.
- V misce smíchejte worcesterovou omáčku, limetkovou šťávu, olivový olej, hořčici, sůl, pepř a zalijte směs lososa a avokáda. Dobře promíchejte.
- Na talíři vytvarujte tatarák a ozdobte jemně nasekanou pažitkou nebo petrželí.
- Brambory oloupejte a nakrájejte na kolečka nebo hranolky. Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
- Brambory smíchejte s olivovým olejem, solí a pepřem a rovnoměrně rozložte na plech vyložený pečicím papírem.
- Při 200 stupních pečte brambory asi 25 minut, dokud nebudou zlatavé a křupavé.
- S rybím tatarákem podávejte křupavé brambory a můžete ozdobit plátky limetky.