20. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Naan s mákem a česnekem
zdroj: Recepty 24/7

Naan s mákem a česnekem je lahodná indická nákypka, která okouzlí vaše chuťové buňky. Díky chutné kombinaci mletého máku a česneku bude tento recept bezlepkový a veganský hit na každé večeři. Naučte se jak připravit tento jednoduchý a rychlý recept na domácí naan a překvapte své blízké novými indickými chutěmi.

Suroviny:

  • 250g hl. mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička sušeného droždí
  • 1/2 hrnku teplé vody
  • 1 lžíce oleje
  • 2 lžíce máku
  • 2 stroužky česneku

Postup:

  1. Smíchejte mouku, sůl, cukr a sušené droždí ve velké míse.
  2. Po malých porcích přidejte teplou vodu a hněte těsto, dokud není hladké a elastické.
  3. Přidejte olej a hněte dalších 5-10 minut.
  4. Přikryjte mísu utěrkou a nechte těsto kynout minimálně hodinu.
  5. Rozdělte těsto na menší kousky a vytvarujte placky.
  6. Polejte placky olejem a posypte mákem a jemně posekaným česnekem.
  7. Předehřejte troubu na 220°C a pečte placky asi 10-15 minut, dokud nejsou zlatavé.
  8. Po vychladnutí můžete podávat s oblíbeným dipem nebo omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *