Vyzkoušejte lahodný recept na čočkový guláš s paprikou a zeleninou, který vás okouzlí svou bohatou chutí a zdravými surovinami. Skvělá volba pro vegetariány i milovníky tradiční české kuchyně.
Suroviny
- 1 šálek čočky
- 2 papriky
- 1 veľká cibuľa
- 2 mrkvy
- 2 zemiaky
- 2 paradajky
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 pohár paradajkového pretlaku
- olej na smaženie
- korenie podľa chuti (soľ, čierne korenie, červená paprika, mletá korenie)
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Postup
- Čočku predvarte vo vode, preceďte a opláchnite.
- Na oleji osmahnite nadrobno nakrájanú cibuľu, pridajte pokrájanú papriku a restujte pár minút.
- Pridajte na kocky nakrájané zemiaky a mrkvu, opečte a prilijte paradajkový pretlak.
- Pridajte pokrájané paradajky a nakoniec orestujte čerstvo pretlačený cesnak.
- Zalejte vývarom alebo vodou, zahustite, dochuťte a nechajte chvíľu povariť.
- Podávajte s čerstvou petržlenovou vňaťou a pečivom.