20. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Ryžový pilaf s jehněčím masem
zdroj: Recepty 24/7

Chutný recept na ryžový pilaf s jehněčím masem, který vám jistě zpříjemní vaření. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm plný aromatických ingrediencí a dejte si dohromady skvělou večeři pro celou rodinu. Sledujte náš snadný recept a osvěžte svou kuchyň tradičním kuchařským uměním.

Suroviny

  • 300g jehněčího masa, nakrájeného na kousky
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nakrájené
  • 1 šálek dlouhozrnné rýže
  • 2 šálky drůbežího vývaru
  • 1 lžička kari koření
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej

Postup

  1. Na pánvi rozpalte trochu olivového oleje a osmahněte na něm jehněčí maso, dokud nebude zrzavé. Vyjměte maso z pánve a odložte stranou.
  2. Do pánve přidejte cibuli a česnek a osmahněte je dozlatova.
  3. Přidejte rýži a kari koření a promíchejte, dokud se rýže neobejme kořením.
  4. Přilijte drůbeží vývar a přidejte osmažené maso. Zakryjte poklicí a nechte vařit asi 15-20 minut, dokud je rýže uvařená a voda se nevypaří.
  5. Pokud je pilaf příliš suchý, můžete přidat trochu vody a nechat vařit ještě chvíli.
  6. Před podáváním osolte a opepřete podle chuti.
  7. Pilaf můžete podávat samostatně nebo jako přílohu k dalším pokrmům. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *