20. 6. 2024
Autor: Roman Žák
Hovězí bourguignon s hranolkami
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí bourguignon s hranolkami je lahodný francouzský pokrm, který si zamilujete! Vychutnejte si nadýchané hranolky s bohatou omáčkou plnou jemně uzených kousků hovězího masa. Recept je jednoduchý k přípravě a určitě oslní vaše chuťové buňky. Nechte se unést lahodnými chutěmi tohoto tradičního pokrmu!

Suroviny

  • 600 g hovězího masa na guláš
  • 200 g slaniny
  • 2 cibule
  • 3 mrkve
  • 3 stroužky česneku
  • 250 ml červeného vína
  • 400 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • sůl, pepř, tymián, bobkový list
  • olej
  • hranolky

Postup

  1. Na oleji opečeme nakrájenou slaninu. Jakmile začne pěkně chňapat, vyndáme ji a na stejném tuku osmahneme na kostičky nakrájené hovězí maso.
  2. Přidáme nakrájenou cibuli, oloupanou a na kolečka nakrájenou mrkev a na plátky nakrájený česnek.
  3. Podusíme a osmažíme asi 10 minut. Přilijeme víno, necháme vyvařit a přidáme vývar, protlak, sůl, pepř, tymián a bobkový list.
  4. Uzavřeme a dusíme asi 1,5 hodiny, dokud maso není měkké.
  5. Na plechu si rozložíme hranolky, osolíme je, zakápneme olejem a pečeme podle návodu na balení.
  6. Před podáváním bourguignon zahřejeme a podáváme s hranolkami. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *