20. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Bún chả je tradiční vietnamské jídlo, které spojuje lahodné grilované vepřové maso s lehkými rýžovými nudlemi. Skvělá kombinace dochucená bylinkami, zeleninou a omáčkou. Podívejte se na náš recept na Bún chả a ochutnejte kousek exotiky přímo z Vietnamu!
Suroviny
- 400g vepřového masa (nasekaného na malé kousky)
- 1 cibule (nasekaná)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce medu
- 1 lžička rybí omáčky
- 1 lžička oleje
- 200g rýžových nudlí
- čerstvá zelenina podle chuti (např. okurka, mrkev, paprika)
- čerstvé bylinky (koriandr, máta)
Postup
- Smíchejte sójovou omáčku, med, rybí omáčku a olej v misce a naložte do této směsi nakrájené vepřové maso. Nechte maso marinovat minimálně 30 minut.
- Na pánvi osmahněte cibuli a česnek, přidejte marinované maso a restujte, dokud není maso propečené.
- V hrnci uvařte rýžové nudle podle pokynů na obalu.
- Na talíři si připravte zeleninu a bylinky.
- Hotové nudle dejte do misky, přidejte restované maso a zalijte sojovou omáčkou z pánve. Podávejte s čerstvou zeleninou a bylinkami.