20. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlík s dušenou zeleninou a vejci
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na domácí knedlík s dušenou⁣ zeleninou a vejci, který je vhodný pro celou rodinu.​ Tento tradiční pokrm je snadno připravitelný a vyvolá vám pocit domova. Užijte si⁣ chvíle u stolu s tímto chutným jídlem ​plným zeleniny a vajec. Zkuste ho ještě dnes!

Suroviny:

  • 4 vajíčka
  • 500 g zeleniny⁣ podle vašeho výběru (např. mrkev, hrášek, ‌celer)
  • Na knedlíky:
    • 300 g hrubé mouky
    • 200 ‍g brambor
    • 1 vejce
    • sůl
  • olej nebo máslo na smažení

Postup:

  1. Nejprve si připravte knedlíky. Brambory uvařte, ⁣oloupejte a rozmělněte je na kaši. ‍Přidejte sůl, mouku a vejce a vypracujte hladké těsto. Z těsta vytvořte knedlíky a uvařte je ve vroucí vodě.
  2. V hrnci rozehřejte⁤ olej nebo máslo a na něm orestujte nakrájenou zeleninu. ‌Dusíme do měkka.
  3. V míse rozšlehejte vejce a osolte. Poté je přidejte k‍ zelenině a opatrně promíchejte tak, aby se vejce naparovalo.
  4. Smažte si knedlíky na pánvi s trochou oleje nebo másla,‌ dokud nebudou​ krásně​ zlaté z obou stran.
  5. Smažené ⁣knedlíky​ podávejte s dušenou zeleninou a vejci. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *