20. 6. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Argentinská tarta s masem.
zdroj: Recepty 24/7

Argentinská tarta s masem je lahodné argentinské jídlo, které si zamilujete. Recept na tuto chutnou a pikantní tartu je snadný a rychlý. Vyzkoušejte tento tradiční argentinský pokrm a udělejte si doma malý kulinářský zážitek.

Suroviny

  • 250 g hladké mouky
  • 125 g másla
  • 1 vejce
  • 1 cibule
  • 200 g mletého masa
  • 100 g slaniny
  • 100 g sýra
  • 200 ml smetany
  • 4 vejce
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na těsto smíchejte mouku se studeným máslem, přidejte vejce a vytvořte hladké těsto. Dejte do lednice odpočinout.
  2. Na pánvi orestujte na kostky nakrájenou cibuli, maso a na nudličky nakrájenou slaninu.
  3. Těsto rozválejte na plech a přidejte na něj smaženou směs masa a cibule.
  4. Přidejte nastrouhaný sýr a zalijte smetanou rozmíchanou s vejci. Posolte a opepřete.
  5. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 30-40 minut, dokud není těsto zlatavě hnědé.
  6. Po upečení nechte tartu trochu vychladnout a podávejte teplou či studenou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *