20. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kari z červené čočky s mangem
zdroj: Recepty 24/7

Chutný recept na kari z červené čočky s mangem, který vás jistě nadchne! Osvěžující kombinace exotického ovoce a kořeněných dochucovadel vytvoří skvělou a lahodnou veganskou pochoutku. Podívejte se na náš recept a dejte vaření novou šanci!

Suroviny

  • 1 šálek sušených červených čoček
  • 1 pomerančové mango, oloupané a nakrájené na kousky
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžíce kari koření
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Červené čočky opláchneme pod tekoucí vodou a necháme je vyluhovat ve vodě asi 30 minut.
  2. V hrnci zahřejeme olej a osmahneme na něm cibuli s česnekem dozlatova.
  3. Přidáme kari koření a orestujeme ho asi minutu, než začne vonět.
  4. Přidáme namočené červené čočky a zalijeme je kokosovým mlékem. Vaříme asi 20 minut, dokud nejsou čočky měkké.
  5. Přidáme nakrájené mango a vaříme ještě asi 5 minut.
  6. Ochutíme solí a pepřem a můžeme podávat s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *