20. 6. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Ratatouille s lahodným zeleninovým vývarem a lahodným aroma tymiánu. Klasický recept, který okouzlí každého milovníka zdravé a chutné kuchyně. Vyzkoušejte ho ještě dnes a nechte se unést jedinečnou kombinací čerstvých zelenin a bylinek.
Suroviny
- 1 paprika
- 1 baklažán
- 2 cukety
- 2 rajčata
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- čerstvý tymián
- sůl, pepř
- olivový olej
Postup
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme nakrájenou cibuli se stroužky česneku.
- Přidáme nakrájenou papriku, baklažána a cuketu. Dusíme do změknutí zeleniny.
- Přidáme nakrájená rajčata, zalijeme zeleninovým vývarem a přidáme tymián. Osolíme a opepříme podle chuti.
- Necháme vařit asi 20 minut, dokud zelenina není měkká.
- Případně dochutíme tymiánem a servírujeme.