20. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Pokuste se doma uvařit lahodné tempuru krevetky s houbovou omáčkou! Tento recept je skvělým způsobem, jak si pochutnat na křupavých krevetkách zabalit do jemného těsta a podávat je s lahodnou houbovou omáčkou. Sledujte náš snadný návod a připravte si tento lahodný pokrm doma!
Suroviny
- 200g krevetek
- 100g houby (např. žampiony)
- 100g hladké mouky
- 1 vejce
- 200ml studené vody
- Sójová omáčka
- Olej na smažení
Postup
- Nejdříve si připravíme houbovou omáčku. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a osmažíme nasekané houby, přidáme sójovou omáčku a necháme chvíli vařit.
- Mezitím si připravíme těsto na tempuru. Smícháme mouku, vejce a studenou vodu dohladka.
- Krevety oloupeme a vyčistíme.
- Krevety ponoříme do těsta a smažíme je v horkém oleji dozlatova.
- Hotové krevetky podáváme s houbovou omáčkou a můžeme ozdobit například sekanými koriandrovými listy.