20. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Tempura krevetky s houbovou omáčkou.
zdroj: Recepty 24/7

Pokuste se doma uvařit lahodné tempuru krevetky s houbovou omáčkou! Tento recept je skvělým způsobem, jak si pochutnat na křupavých krevetkách zabalit do jemného těsta a podávat je s lahodnou houbovou omáčkou. Sledujte náš snadný návod a připravte si tento lahodný pokrm doma!

Suroviny

  • 200g krevetek
  • 100g houby (např. žampiony)
  • 100g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 200ml studené vody
  • Sójová omáčka
  • Olej na smažení

Postup

  1. Nejdříve si připravíme houbovou omáčku. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a osmažíme nasekané houby, přidáme sójovou omáčku a necháme chvíli vařit.
  2. Mezitím si připravíme těsto na tempuru. Smícháme mouku, vejce a studenou vodu dohladka.
  3. Krevety oloupeme a vyčistíme.
  4. Krevety ponoříme do těsta a smažíme je v horkém oleji dozlatova.
  5. Hotové krevetky podáváme s houbovou omáčkou a můžeme ozdobit například sekanými koriandrovými listy.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *