20. 6. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Acarajé – bramborové kuličky se fazolemi
zdroj: Recepty 24/7

Acarajé je tradiční brazilský pokrm, který spojuje chutné bramborové kuličky s fazolemi. Tato lahodná kombinace vytváří bohaté a nasycující jídlo plné exotických chutí. Vyzkoušejte recept na acarajé a zažijte chuťovou explozi přímo z tropického ráje.

Suroviny

  • 1 hrnek sušených fazolí
  • 1 hrnek oloupaných brambor
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 chilli paprička
  • 1/2 hrnku strouhanky
  • sůl, pepř, olej

Postup

  1. Večer namočte fazole na noc do vody.
  2. Ráno je sceďte a uvařte je v osolené vodě.
  3. Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a rozmělněte na kaši.
  4. Cibuli, česnek a chilli papričku nasekejte a smíchejte s bramborovou kaší.
  5. Přidejte strouhanku a dobře promíchejte těsto.
  6. Vytvořte z těsta malé kuličky a smažte je na rozpáleném oleji, dokud nejsou zlatavé a křupavé.
  7. Hotové acarajé podávejte s omáčkou podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *