19. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Ramen s vajíčkem a kachním masem
zdroj: Recepty 24/7

Ramen s vajíčkem a kachním masem je lahodné japonské jídlo, které si zamilujete. V tomto receptu vám ukážeme, jak snadno a rychle připravit chutný ramen doma. Po vyzkoušení tohoto receptu se na tradicionální japonskou kuchyni už nebudete muset chodit do restaurace! Sledujte náš jednoduchý návod a vychutnejte si lahodné kousky kachního masa a vajíčka ve výtečné nudlové polévce ramen.

Suroviny

  • 150 g ramen nudlí
  • 2 kachní prsa
  • 2 vajíčka
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička medu
  • 1 lžíce koření na ramen
  • 2 strúčky česneku
  • 1 lžíce oleje
  • 2 cibule
  • 1 lžíce křenu
  • čerstvý koriandr na ozdobení
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravíme vajíčka natvrdo. Vaříme je 10 minut ve vroucí vodě, poté je spaříme studenou vodou a oloupeme.
  2. V hrnci uvaříme ramen nudle dle návodu na obalu, scedíme a necháme stranou.
  3. Maso nakrájíme na plátky a osolíme a opepříme podle chuti. Na pánvi rozehřejeme olej a maso z obou stran opečeme dozlatova.
  4. Přidáme na kostičky nakrájený česnek, cibuli a křen. Krátce restujeme a zalijeme omáčkou a medem.
  5. Přidáme ramen nudle do pánve a necháme provařit všechny chutě do sebe.
  6. Ramen podáváme posypaný sekaným koriandrem a s natvrdo uvařeným vajíčkem na talíři.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *