19. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Jehněčí Korma s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Jehněčí Korma s rýží je lahodné indické jídlo, které si zamilujete! Vychutnejte si jemně kořeněné maso jehněčího s bohatou omáčkou a dochucené smetanou a mandlemi. Tato lahodná kombinace se podává s aromatickou rýží a je skvělou volbou pro milovníky exotických chutí. S tímto receptem na Jehněčí Kormu s rýží okouzlíte své chuťové buňky a uděláte radost i vašim blízkým!

Suroviny

  • 500g jehněčího masa nakrájeného na kostky
  • 2 cibule nakrájené na drobno
  • 2 stroužky česneku rozmačkané
  • 1 pomerančová šťáva
  • 200ml řeckého jogurtu
  • 2 lžičky mleté kurkumy
  • 2 lžičky mleté koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého kardamomu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • vařená rýže k podávání

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte cibuli a česnek, dokud nezměknou.
  2. Přidejte kousky jehněčího masa a osmažte z obou stran dozlatova.
  3. Přidejte všechny koření – kurkumu, koriandr, kmín, kardamom, skořici a pepř. Smíchejte dobře.
  4. Přilijte pomerančovou šťávu a nechte vařit, dokud masa není měkké a omáčka zahuští.
  5. Nakonec přidejte řecký jogurt a promíchejte. Dochutíme solí podle chuti.
  6. Servírujte s vařenou rýží. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *