19. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi – tradiční korejská pikantní zelenina
zdroj: Recepty 24/7

Naučte se připravit tradiční korejské kimchi, pikantní zeleninu plnou probiotik a chutí! Tento recept vám ukáže postup, jak krok za krokem připravit lahodné a osvěžující kimchi přesně podle korejské tradice. Buďte připraveni na explozi chutí a prospěšné účinky pro vaše trávení!

Suroviny

  • 1 hlávka zelí
  • 4 mrkve
  • 3 řapíky zelené cibule
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 palice zázvoru
  • 4 lžičky soli
  • 3 lžíce korejského červeného papriky

Postup

  1. Zelí rozkrojte na čtvrtiny a očistěte od středu. Nakrájejte na menší kousky.
  2. Mrkev oloupejte a nastrouhejte na tenké nudličky.
  3. Zelenou cibuli a cibuli nakrájejte na tenké proužky.
  4. Česnek a zázvor oloupejte a jemně nasekejte.
  5. V míse smíchejte zelí, mrkev, zelenou cibuli, cibuli, česnek a zázvor.
  6. Přidejte sůl a korejský červený papriky a důkladně promíchejte.
  7. Přesuňte směs do skleněné nádoby a pevně uzavřete.
  8. Nechejte směs fermentovat v pokojové teplotě po dobu 2-3 dnů.
  9. Po této době je kimchi hotové k podávání.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *