19. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Chutný recept na Carpaccio ze hovězího masa, ideální jako lehký a elegantní předkrm. Naučte se, jak jednoduše připravit tento lahodný pokrm s plátky měkkého hovězího masa, které jsou jemně nakrájené a dochucené olivovým olejem, citronovou šťávou, parmazánem a kapary. Skvělá volba pro milovníky italské kuchyně!
Suroviny
- 200g hovězího masa
- olivový olej
- sůl a pepř
- čerstvý tymián
- parmezán
- čerstvý šťáva z citrónu
Postup
- Plátek hovězího masa nakrájejte na tenké plátky a položte na talíř.
- Pokapejte olivovým olejem a citrónovou šťávou.
- Osolte a opepřete podle chuti.
- Po celém carpacciu rozmístěte listy tymiánu.
- Na závěr posypeme nastrouhaným parmazánem.