19. 6. 2024
Autor: Roman Žák
Kuře v bílém víně s houbami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodné kuře vařené v bílém víně s plátky šťavnatých hub. Tento jednoduchý a elegantní pokrm je skvělou volbou pro romantickou večeři nebo sváteční oslavu. Podívejte se na náš krok za krokem průvodce a užijte si výjimečnou chuť kombinace kuřecího masa, hříbků a aromatického vína.

Suroviny

  • 4 kusy kuřecích prsou
  • 200 g hub (např. žampióny)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 250 ml bílého vína
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř, čerstvý tymián

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidejte nakrájené kuřecí prsy a orestujte je z obou stran dozlatova. Opepřete a osolte.
  3. Přidejte na pánvi nakrájené houby a zalijte bílým vínem.
  4. Nechejte víno zredukovat a přilijte kuřecí vývar. Přidejte nasekaný čerstvý tymián.
  5. Pod pokličkou dusíme asi 20 minut, dokud není maso měkké a šťáva zahuštěná.
  6. Podávejte s vařeným bramborem nebo rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *