19. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné a chutné jehněčí s kroupami a rajčaty. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky dobrého jídla.ourmetní každodenní večeře. Připravte si neobvyklý pokrm plný chutí, který jistě neurazí vaše chuťové buňky. Nenechte si ujít tento jedinečný recept!
Suroviny
- 500 g jehněčího masa nakrájeného na kostky
- 200 g kroup
- 4 rajčata nakrájená na kostky
- 1 cibule nakrájená na drobno
- 2 stroužky česneku nakrájené na plátky
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička papriky
- sůl a pepř dle chuti
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi si rozpalte olej a osmažte na něm cibuli dozlatova.
- Přidejte maso a za občasného míchání nechte zatéct.
- Přidejte kroupy a zalijte vodou tak, aby vše bylo ponořené.
- Přidejte rajčata, česnek, rajčatový protlak, kmín, papriku, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte a nechte provařit do měkka.
- Po dokončení vaření můžete dochutit podle své chuti a servírovat.