19. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Pikantní quinoa s černými fazolemi
zdroj: Recepty 24/7

Pokud hledáte zdravou a chutnou chuťovku pro svůj jídelníček, zkuste pikantní quinou s černými fazolemi. Tento recept je bohatý na vlákninu a bílkoviny a zároveň skvěle chutná. Vyzkoušejte ho ještě dnes a rozveselte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 1 hrnek quinoi
  • 2 hrnky vody
  • 1 plechovka černých fazolí, opláchnutých a osušených
  • 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
  • 1 zelená paprika, nakrájená na kostičky
  • 1 rajče, nakrájené na kostičky
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička soli
  • čerstvě mletý černý pepř
  • sok z 1 limetky
  • čerstvá petrželka nebo koriandr na ozdobení

Postup

  1. Quinoi propláchněte pod tekoucí vodou a dejte vařit ve vodě, dokud není měkká a voda se nepohltí, asi 15-20 minut.
  2. Na pánvi osmažte cibuli a česnek na oleji, dokud cibule neprozraží.
  3. Přidejte nakrájené papriky a rajče a vařte do změknutí.
  4. Přidejte černé fazole a quinoi a důkladně promíchejte.
  5. Přidejte mletou papriku, kmín, sůl, pepř a limetkový džus a vařte ještě asi 5 minut.
  6. Před podáváním ozdobte nasekanou petrželkou nebo koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *