19. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte zdravou a chutnou chuťovku pro svůj jídelníček, zkuste pikantní quinou s černými fazolemi. Tento recept je bohatý na vlákninu a bílkoviny a zároveň skvěle chutná. Vyzkoušejte ho ještě dnes a rozveselte své chuťové buňky!
Suroviny
- 1 hrnek quinoi
- 2 hrnky vody
- 1 plechovka černých fazolí, opláchnutých a osušených
- 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
- 1 zelená paprika, nakrájená na kostičky
- 1 rajče, nakrájené na kostičky
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička soli
- čerstvě mletý černý pepř
- sok z 1 limetky
- čerstvá petrželka nebo koriandr na ozdobení
Postup
- Quinoi propláchněte pod tekoucí vodou a dejte vařit ve vodě, dokud není měkká a voda se nepohltí, asi 15-20 minut.
- Na pánvi osmažte cibuli a česnek na oleji, dokud cibule neprozraží.
- Přidejte nakrájené papriky a rajče a vařte do změknutí.
- Přidejte černé fazole a quinoi a důkladně promíchejte.
- Přidejte mletou papriku, kmín, sůl, pepř a limetkový džus a vařte ještě asi 5 minut.
- Před podáváním ozdobte nasekanou petrželkou nebo koriandrem.