19. 6. 2024
Autor: Roman Žák
Kuřecí provensálské ratatouille pečené sýrem.
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí provensálské ratatouille pečené sýrem je jedinečný recept plný slunečnicové zeleniny a šťavnatého kuřecího masa, posypaný lahodným sýrem. Tento skvělý pokrm vás okouzlí svými chuťovými kombinacemi a lehkostí, která ocení každý milovník dobrého jídla. Vyzkoušejte ho ještě dnes a připravte si skvělou večeři plnou chutí Provence!

Suroviny

  • 4 kousky kuřecího masa
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na plátky
  • 2 papriky (červená a žlutá), nakrájené na plátky
  • 2 malé cukety, nakrájené na kolečka
  • 2 rajčata, nakrájená na plátky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžička sušeného provensálského koření
  • sůl a pepř podle chuti
  • 150 g strouhaného sýra (např. ementál)

Postup

  1. Na pánvi si rozehřejte olivový olej a osmažte cibuli a česnek dozlatova.
  2. Přidejte papriky a cukety a nechte chvíli restovat.
  3. Přidejte rajčata, koření, sůl a pepř a nechte dusit asi 10 minut.
  4. Vyklopte zeleninu do pekáče a položte na ni kuřecí kousky.
  5. Pokapejte olivovým olejem a posypte strouhaným sýrem.
  6. Předehřejte troubu na 180 stupňů a pečte asi 25-30 minut, nebo dokud kuře není propečené a sýr zlatavý.
  7. Podávejte s rýží nebo pečivem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *