19. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s hříbky a parmezánem.
zdroj: Recepty 24/7

Rozkošné italské risotto s hříbky a parmezánem je dokonalým pokrmem pro milovníky fairu a sýra. Tento lahodný recept vám krok za krokem ukáže, jak připravit tradiční italské jídlo plné bohatých chutí a jemných vůní. Vyzkoušejte tento skvělý recept ještě dnes a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 250 g arborio rýže
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 200 g čerstvých hříbků
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 50 g másla
  • 100 ml bílého vína
  • 50 g parmezánu
  • sůl, pepř, olivový olej

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a osmahněte na něm na kostičky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidejte na plátky nakrájené hříbky a nechte je chvíli restovat, dokud nezměknou.
  3. Přidejte rýži a za stálého míchání nechte krátce osmahnout, aby se rýže proskládala tukem.
  4. Zalijte bílým vínem a vařte do úplného vypaření.
  5. Postupně přidávejte hovězí vývar, vařte za občasného míchání a postupně nechte vsakovat rýži.
  6. Přidejte máslo a nastrouhaný parmezán, promíchejte dohladka a dochuťte solí a pepřem.
  7. Po uvaření nechte odstát pár minut a podávejte posypané hrstí nasekané petrželky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *