19. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na vepřovou pečeni s klasickým knedlíkem, který potěší nejen milovníky tradiční české kuchyně. S námi se naučíte připravit chutné jídlo pro celou rodinu!
Suroviny
- 1 kg vepřového masa
- 4 stroužky česneku
- 1 cibule
- sůl, pepř, majoránka
- olej nebo sádlo
- 500 g hladké mouky
- 2 vejce
- lžíce sádla
- mléko
Postup
- Nejprve si vepřové maso omyjte, nakrájejte na menší kousky a osušte papírovým ubrouskem.
- Na pánvi rozehřejte olej nebo sádlo a osmažte nakrájenou cibuli a česnek dozlatova.
- Přidejte nakrájené maso a osmažte dozlatova ze všech stran.
- Přidejte sůl, pepř a majoránku podle chuti a zalijte trochou vody. Přiklopte poklicí a nechte dusit cca 1,5 hodiny dokud maso není měkké.
- Mezitím si připravte těsto na knedlíky. Smíchejte mouku s rozpuštěným sádlem, vejci a trochou mléka. Postupně přilévejte mléko a hněťte těsto až do hladka.
- Hotové těsto nechte alespoň 30 minut odpočinout.
- Poté formujte knedlíky a dejte vařit do osolené vody do momentu, než vyplavou na hladinu.
- Hotové vepřové maso podávejte s domácími knedlíky a oblíbenou omáčkou či coleslaw salátem.