19. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Cannoli s kandovaným ovocem a ricottou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte domácí recept na lahodné cannoli plněné kandovaným ovocem a krémovou ricottou. Tento tradiční italský dezert zaručeně potěší Vaše chuťové buňky i oko. Sledujte jednoduchý postup a připravte si tento lahodný dezert i Vy doma.

Suroviny

  • 300g ricotty
  • 100g moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 50g kandovaného ovoce (např. pomerančová kůra, citronát)
  • 1 balení cannoli těstíček
  • olej na smažení
  • moučkový cukr na posypání

Postup

  1. V míse smíchejte ricottu, moučkový cukr a vanilkový extrakt, dokud nedostanete hladkou a krémovou směs. Přidejte nasekané kandované ovoce a opatrně promíchejte.
  2. Na pracovní desce rozviněte cannoli těstíčka a smažte je v horkém oleji, dokud nebudou zlatavě hnědá. Pak je nechte vychladnout na papírovém ubrousku.
  3. Naplněte cannoli těstíčka připravenou ricottovou směsí a poté je můžete posypat moučkovým cukrem.
  4. Cannoli s kandovaným ovocem a ricottou jsou připraveny k podávání. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *