19. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte domácí recept na lahodné cannoli plněné kandovaným ovocem a krémovou ricottou. Tento tradiční italský dezert zaručeně potěší Vaše chuťové buňky i oko. Sledujte jednoduchý postup a připravte si tento lahodný dezert i Vy doma.
Suroviny
- 300g ricotty
- 100g moučkového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 50g kandovaného ovoce (např. pomerančová kůra, citronát)
- 1 balení cannoli těstíček
- olej na smažení
- moučkový cukr na posypání
Postup
- V míse smíchejte ricottu, moučkový cukr a vanilkový extrakt, dokud nedostanete hladkou a krémovou směs. Přidejte nasekané kandované ovoce a opatrně promíchejte.
- Na pracovní desce rozviněte cannoli těstíčka a smažte je v horkém oleji, dokud nebudou zlatavě hnědá. Pak je nechte vychladnout na papírovém ubrousku.
- Naplněte cannoli těstíčka připravenou ricottovou směsí a poté je můžete posypat moučkovým cukrem.
- Cannoli s kandovaným ovocem a ricottou jsou připraveny k podávání. Dobrou chuť!